GREENLIGHT

5 t/m 7 februari 2010

4de Jaars studenten van de KABK exposeerden in afwachting van groen licht!

 

image.png

Voorafgaand aan het eindexamen in juni organiseerden studenten van de afdeling Beeldende Kunst van de KABK, op 5, 6 en 7 februari 2010 de pre-eindexamen tentoonstelling GREENLIGHT. De expositie werd vrijdag 5 februari 2010 feestelijk geopend met muziek en performances in het Ateliercomplex De Besturing in Den Haag.
 

Onder begeleiding van gastconservator Aart van der Kuijl werd een expositie gecreëerd waarin naast het tonen van schilderijen, sculpturen, performance, tekeningen, grafische werken, ruimtelijke installaties, video‘s, foto‘s, gesproken en geschreven woord. Er had tevens een uitgebreid extra programma plaats op zaterdag 6 en zondag 7 februari. Het extra programma bestond uit verschillende onderdelen zoals lezingen, muziek, dialogen en een debat onder leiding van Lisa Doeland. 

Het werk van de jonge studenten wordt tijdens de jaarlijkse Greenlight Showcases beoordeeld. 'Groen licht krijgen' betekent dat ze mogen afstuderen, wat in dit geval voor de 35 studenten het startsein voor het bestaan als zelfstandig beeldend kunstenaar was.

N.B.: De studenten moeten alle onderdelen van de tentoonstelling zelf organiseren en vormgeven. De expositie maakt dus deel uit van het laatste jaar van de opleiding.