REBUILDING NATURE
30 april - 28 mei 2017

Galerie De meerse

Een tentoonstelling met werk van Tessa Verder en Celine van den Boorn; twee eigenzinnige kunstenaars, die met de fotografie als uitgangspunt op een bijzondere manier het thema landschap benaderen

Galerie De Meerse
Raadhuisplein 3 - 2132 TZ Hoofddorp
Openingstijden: wo t/m za 14:00-17:00 uur
www.demeerse.nl - Gastcurator Aart van der Kuijl

Celine van den Boorn - Wat op het eerste gezicht een ongerepte woestijn lijkt of een lieflijk strand, blijkt bij nadere beschouwing een heel ander verhaal. De ingreep, mat overschilderde silhouetten op een glanzende foto, is zichtbaar gebleven. Verontrustende details zoals een losse schoen, arm of rotorbladen van een helikopter lijken verdwaald in een verder desolaat landschap. Het is onze oppervlakkige - geconditioneerde - blik die maakt dat we bepaalde zaken over het hoofd zien.

Tessa Verder - In de fotografische werken van Tessa Verder weerspiegelt zich een voor menigeen herkenbaar verlangen. Het hunkeren naar het ongerepte, naar een tegenwicht voor deze tijd van high tech en een eindeloze stroom van en overvloed aan communicatie. De zoektocht hiernaar mondt uit in landschappen die ontstaan door het combineren van uitsnedes van schilderijen van oude meesters met foto’s die zij tijdens haar reizen naar afgelegen oorden maakt.

Gastcurator: Aart van der Kuijl


Opening 30 april van 16:00 - 18:00 uur

image.jpeg