ON THE SPOT
6 december 2017 t/m 10 januari 2018
Galerie De Meerse

Twee kunstenaars die werken in uiteenlopende technieken en media zijn te zien van 6 december tot en met 10 januari 2018 in Galerie De Meerse te Hoofddorp.

On the Spot toont videowerken en digitale fotobewerkingen van Inge Reisberman en installaties en objecten van Jeanine Louise.

image.jpeg

Inge Reisberman (Almelo, 1959) is als schilder opgeleid aan de AKI in Enschede. Tegenwoordig bevindt haar werk zich op het gebied van video, video-installaties en fotografie. Haar video-installaties laten zich karakteriseren door een uitgebalanceerde verhouding tussen poëzie en rauwheid, tussen vakmanschap en verbeelding, waarbij inhoud en omgeving op conceptuele en zintuiglijke wijze samenkomen. (Museum De Lakenhal) Daarnaast maakt ze, met fotografie als 'onderlegger', autonoom werk in een eigenzinnige vorm van abstractie en figuratie, veelal in series. Werk van Reisberman is vertegenwoordigd in diverse landelijke collecties, waaronder Museum De Lakenhal en Rijksmuseum Twenthe.

Hoewel de huidige series kunstwerken van Jeanine Louise (Haarlem, 1963) van wol of dik katoen zijn gemaakt, staan ze ver af van de textielkunst in traditionele zin. Van jongs af aan is zij gericht op het herkennen van de verborgen esthetiek in vormen in of onconventioneel kijken naar alledaagse zaken die ons omringen. Ze heeft deze tegendraadse benadering tot houding verinnerlijkt in de totstandkoming van haar wand- en vloerinstallaties en objecten. Haar werk is opgenomen in meerdere particuliere collecties.

De werken van Jeanine Louise lijken speels en lichtvoetig, en schijnen in hun uiterlijke presentatie soms te verwijzen naar stromingen in de beeldende kunst zoals abstract-geometrische kunst. Dit klopt maar gedeeltelijk, in de zin dat deze stromingen op de achtergrond mee resoneren.

Galerie De Meerse
Raadhuisplein 3 - 2132 TZ Hoofddorp
Openingstijden: wo t/m za vanaf 14:00 uur
www.demeerse.nl - Gastcurator Aart van der Kuijl