IN HET LAND VAN MAAS EN IJ
8 september t/m 22 oktober 2017
Dreefexpositie

De tentoonstelling is van 8 september tot en met 22 oktober te bezichtigen op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur in Paviljoen Welgelegen, Dreef 3 te Haarlem.

image.jpeg

Esther Janssen, Discard Hidden Layers II, 2017, acryl op linnen,
180 x 120 cm, foto: Peter Cox

 

De nieuwe Dreefexpositie maakt deel uit van een nieuwe serie: ‘Provincie op bezoek’. Dit jaar is gekozen voor de provincie Limburg. De tentoonstelling belicht een interessante sectie van wat deze provincie aan actuele kunst te bieden heeft, met kunstenaars als Esther Janssen, Sidi El Karchi, Keetje Mans, Maries van Osch en Bas de Wit. Daarnaast zoomt de expositie in op de kunstcollectie van Noord-Holland met een keuze uit de daarin aanwezige zogenoemde Amsterdamse Limburgers. Dit onderdeel is door een genereus bruikleen van Museum Bommel van Dam gecompleteerd. Limburg toen en nu.

Dreefexposities

In de reeks ‘Dreef Exposities’ wordt onder andere aandacht besteed aan het werk van Noord-Hollandse kunstenaars, de Provinciale Atlas van Noord-Holland en werk uit de Kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de nieuwe, serie ‘Provincie op bezoek’.

Paviljoen Welgelegen

Aan het einde van de 18de eeuw laat de Amsterdamse bankier Henry Hope aan de rand van de Haarlemmerhout het buitenverblijf ‘Welgelegen’ bouwen. Het imposante gebouw is tevens bedoeld om zijn omvangrijke kunstverzameling in onder te brengen. Sinds 1930 fungeren de grote museumvertrekken op de Bel-etage als vergaderzalen voor het provinciaal bestuur van Noord-Holland. Op de begane grond (onder de Statenzaal) is een tentoonstellingsruimte waar onafgebroken exposities zijn te zien.